Jaké ryby plavou v Berounce? Malí rybáři už to vědí!

25.03.2023 12:01

 

V neděli 19. března proběhla v rámci rybářského kroužku při MO ČRS Řevnice přednáška nazvaná: „O rybách řeky Berounky“. Byla určená pro začínající rybáře a rybářky i jejich rodiče.

Přednášejícím byl Pavel Vrána ze sekretariátu Rady ČRS. V průběhu přednášky byly k vidění modely a preparáty vodního hmyzu, mlžů, raků, ptáků i ryb, řada fotek a videozáznamů ze života pod hladinou. Přítomní měli možnost dozvědět se nejen perličky z rybí říše, ale také prohloubit své znalosti o vztazích mezi ostatními vodními živočichy.

„Děti musíme pochválit, byly pozorné a zvídavé. To je dobré znamení, protože vzdělané děti jsou vždy vynikající investicí do budoucna,“ uvedl Pavel Vrána.

„Kdo ví, zda právě v některé z ratolestí nevzklíčí semínko profesionálního rybáře nebo rybářky. Možná vystudují rybářskou školu, možná se později budou podílet na dalším chodu ČRS. Každopádně doufáme, že nabyté vědomosti zúročí u vody a jednou je předají dalším generacím, neboť i v tom spočívá kouzlo a poslání rybolovu,“ dodal.

text: Marek Kožušník s využitím textu Pavla Vrány

Zdroj: irybářství.cz